במהלך שני העשורים האחרונים הפכו המחשב והטלפון הנייד לידידינו הטובים ביותר. אנו לא יכולים לדמיין את חיינו בלעדיהם, הם שומרים את כל הסודות שלנו, את הקבצים, התמונות, קטעי המוזיקה והסרטים, אנו יוצרים בעזרתם קשרים חברתיים, מבצעים איתם רכישות וקניות, עובדים איתם ומנהלים את הזמן ואת העסקים שלנו בעזרתם.
לכן, אם מישהו פתאום ינסה להשתלט לנו על המחשב או הטלפון הנייד, חיינו ישתבשו לחלוטין ויהיה לנו קשה מאוד להשיב את הסדר על כנו. איך זה קורה ומה אפשר לעשות? כל זאת במאמר הבא, אז תתחילו לקרוא. למה אתם מחכים?
מה זה וירוס במחשב?
שאלה טובה. וירוס הוא סוג של קוד זדוני שמשכפל את עצמו על ידי שינוי קוד של תוכנות אחרות ובכך למעשה מייצר קוד חדש ועצמאי משלו. כלומר, אפשר להגיד שוירוס הוא בעצם תוכנה לכל דבר, אולם במקום להועיל ולייעל את העבודה על המחשב שלנו, היא פוגעת בו. וירוס קל יכול לבוא לידי ביטוי "רק" בהאטה של המחשב, אך ישנם גם וירוסים קשים ביותר, שיכולים למחוק מידע ואף להביא למצב שהמחשב אינו נדלק כלל.
ההערכה היא שיש כיום מעל מיליון וירוסים, מתקדמים יותר או פחות, ושבכל חודש מתגלים עוד עשרות. הווירוסים עוברים ממחשב למחשב באמצעות קבצים, אתרים לא אמינים או הודעות דואר אלקטרוני. בטלפון החכם הם יכולים להיות מועברים גם דרך הבלוטות' או הודעות MMS (תמונה). אבל… יש מה לעשות.
ומה זה אנטי וירוס?
נקודת האור בכל הקשור לוירוסים, תולעים, רוגלות, סוסים טרויאניים ותוכנות זדוניות אחרות היא, שחברות התוכנה שוקדות בכל רגע נתון על פיתוח ערכות הגנה מעודכנות ועל תוכנות הנקראות "אנטי וירוס", שנותנות מענה בזמן אמת למתקפות מקוונות.
האנטי וירוס נועד לסנן וירוסים. הוא פועל ברקע ועובר על כל קובץ שאנו מעלים, תוכנה שאנו מפעילים או אתר שאנו גולשים בו. הוא מעין מסננת שבזמן אמת בודק האם דרך כל אלה מצליח לחדור לנו וירוס למחשב. אם אכן האנטי וירוס נתקל בוירוס, הוא מתריע לנו על כך ושואל מה ברצוננו לעשות – האם להכניס אותו להסגר או למחוק אותו לצמיתות. ההמלצה שלנו – אם אתם לא יודעים איך לתקן אותו, פשוט מחקו אותו מהמחשב שלכם.
תוכנות אנטי וירוס קיימות בשפע ובחינם ורובן מתאימות למשתמש הממוצע, אם כי חשוב לציין שגירסתן החינמית לעולם תהיה מצומצמת ומוגבלת יותר מגירסת הפרימיום שעולה כסף. מומלץ לערוך השוואה כמובן בין האנטי וירוסים עצמם, אך גם לאחר שתתמקדו באנטי וירוס אחד או שניים, לבחון את ההבדלים בין הגירסה החינמית לגירסה שעולה כסף. בדרך כלל תוכלו להוריד את רוב תוכנות האנטי וירוס לניסיון של שבועיים או של חודש ללא תשלום ואז להחליט איזו גירסה טובה ומתאימה לכם יותר. התוכנות המובילות כיום בשוק הן Norton, McAfee, Eset, Kaspersky. עלותן נעה בין 100-200 ₪ לשנה עבור מחשב אחד, ואין ספק שמדובר בעלות שולית שעשויה להציל לכם את המחשב.
בבואנו לבדוק איזה אנטי וירוס מתאים למחשב שלנו, עלינו לבחון כמובן את רמת האמינות של החברה והמוצר, אך לא פחות חשוב גם את השפעתה על ביצועי המחשב. יש תוכנות אנטי וירוס כבדות מאוד שצורכות הרבה זיכרון ומשאבים ממנו ולכן מאטות את פעולתו. פרמטר נוסף הוא השימוש בתוכנה ועד כמה הוא ידידותי למשתמש – האם התוכנה תומכת גם בעברית, האם ניתן להריץ סריקה שלה מבלי להסתבך וכד'.
למה שזה יעניין אותנו?
עניין טיפול בוירוסים עלול להראות מסובך ולא ברור , אך עלינו לזכור שאי טיפול בוירוסים קיימים עלול לעלות לנו ביוקר בטווח הארוך במידה והוירוס משפיעים על החומרה של המחשב. במצבים מסויימים אף נצטרך לפנות לשירות תיקוני מחשבים אצל אנשי מקצוע פרטיים או מעבדות תיקונים במידה והוירוס הביא את המחשב לנקודת אל חזור.
כיצד מתמודדים עם וירוס?
אם אנו חושדים שנכנס לנו וירוס למחשב, כדאי לבצע את הפעולות הבאות:
- גיבוי של כל מה שחשוב לנו במחשב ובטלפון הנייד. רצוי מלכתחילה שכל הגיבויים שלנו ייעשו בענן, ואז גם אם המחשב או הטלפון שלנו ייפגעו, לא יקרה כלום לקבצים עצמם.
- להוריד ו / או להפעיל את תוכנת האנטי וירוס שיש לנו במחשב. חשוב לוודא לפני כן שזוהי הגירסה המעודכנת ביותר של האנטי וירוס. באופן כללי, יש לזכור ולעדכן את התוכנות שיש לנו על המחשב ובטלפון, רוב העדכונים הם עדכוני אבטחה שמטרתם להגן על המחשב בדיוק מזה – השתלטות וירוסים.
- בדיקה של ממצאי האנטי וירוס. אם אכן הוא מצא וירוס או תוכנה זדונית אחרת, רצוי למחוק אותם מהמחשב.
- הפעלה מחדש של המחשב או הטלפון.
חברתנו מבטיחה לספק לכם שירות אמין ומהיר. אנו יודעים עד כמה המחשב שלכם הוא חלק חיוני מאורח חייכם ולכן אנו מתחייבים לנסות לסייע לכם תחילה טלפונית. מי יודע? אולי זה יעזור ויחסוך לכם ולנו זמן יקר וכסף. אך גם אם לא, נשלח אליכם טכנאי שייתן לכם שירות מקצועי ומיומן ויטפל בבעיה במאור פנים. פנו אלינו בכל בעיה שיש לכם עם המחשב, נשמח לשמוע מכם ולעזור לכם.
באדיבות אתר טוב תודה